2 Nisan 2010 Cuma

Portekiz Sürrealist Hareketinin "Cesariny'ye Kartpostal" Davet Mektubu


Türkiyeli sürrealist arkadaşlar ve meslektaşlar

Robberbridgeroom bloğunda Düzensiz blog hakkındaki referansı gördük ve size bu daveti iletmek istedik (özür dileriz, maalesef İngilizce).


http://surrealisteylemturkiye.blogspot.com/2007/12/setten-hemen-nceki-srreal-durum.html
Muhtemelen, bildiğiniz gibi, şair ve yazar Portekizli sürrealist arkadaşımız(yoldaşımız) Mário Cesariny Kasım’ın 26'sında aniden öldü.

Bazı Portekizli sürrealist arkadaşlar ve diğer yoldaşlar bilerek cenazesine katılmadılar ama bunun yerine (şair Nicolau Saião'nun teklifinden sonra), Mário'nun bazı çalışmaları ve her yerden katılacak pek çok sanatçının özellikle kişilerin, grupların ve sürrealist akımdan (sanat galerileri yok) eserleriyle "Mário Cesariny'ye Mektuplar" adında bir "sürrealist yeniden toplanma" organize etmeye karar verdiler.
Bu yeniden toplanmada değişik periodlara ayrılan değişik etkinlikleri var, Mario Cesariny ve bugünlerdeki sürrealizm üstüne tartışmalar ve konferanslar, "Estremoz'un gerçeküstücülükteki şairleri" adlı bir kitap ve Estremoz müzesinde olacak olan iki eşzamanlı sergi (Estremoz, Portekiz’in kırsal kesiminde, Alentejo bölgesinde, küçük bir şehir), sergi Mart 4 - Nisan 1 2007 tarihlidir.

Çalışmaların müzeye ulaşım tarihi şubatın 19'una kadardır.

Size tüm saygımla söylemek istediğim bu olaya sempatinizi ve eğer mümkünse, çalışmalarınızı göndermeniz ve diğer arkadaşlarınıza mesajımı yönlendirmeniz - şiirleri, çizimleri ya da resimleri (çerçeveli olmasın), doğrudan müze koordinatörü/organizatörü ve yöneticisi bay Hugo Guerreiro'ya göndermeniz:

Dr. Hugo Guerreiro
Museu Municipal (bu galiba müze sorumlusu gibi bir şey) prof. Joaquim Vermelho
Largo D. Dinis
7100 Estremoz Portugal

Bunun dışında eğer etkinliklerinizle ilgili kişisel mektuplarınızı ya da dökümalarınızı, lütfen bana gönderin:

Carlos Martins
Rua Sebastião de Gama, lote 1562
Quinta do Conde 1
2975-297 Quinta do Conde Portugal

Ayrıca bir kaç fotoğraf ekliyorum (bir tanesi Mário'dan ve diğerleri Estremoz’la, müzesiyle ve aktiviteleriyle ilgili).

Özür dilerim şunu söylemeyi unuttum: çalışmalar çerçevesiz gönderilmeli çünkü müze onları kendisi çerçeveletecek. Ayrıca, müze posta giderlerini karşılayacaktır(çift yönlü karşılayacak, alım ve geri gönderimi), ve eğer Portekiz’e, sergiyi görmek için gelirseniz, Estremoz’da ya da çevresindeki konaklama ve yeme içme harcamalarını da karşılayacaktır.

İşbirliğiniz ve projeye yapacağınız yardımlar için teşekkür ederiz.

En sıcak selamlarla
Carlos Martins, Ana Santos, Nicolau Saião
Portekiz sürrealist hareketi

P.S. bu postanın bir kopyası diğer yoldaşlara ve arkadaşlara gönderilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder